Menneitä tapahtumia

Perinnepäivä 2023

Perinnepäivän värikkäät puvut. Kansallispukukonsultti Taina Kangas keskellä korin kanssa.

2.7.2023 vietettiin Asikkalan kotiseutumuseolla perinnepäivää. Valmisteluja tehtiin kosteassa säässä: penkit pystytettiin yleisölle ja pelimanneille katos. Sade kuitenkin loppui, kun tapahtuma alkoi klo 12. Aurinko jopa yritti esiin juhlan aikana.

Avajaispuheet piti yhdistyksen puheenjohtaja Ilkka Murto ja juhlapuheen kansallispukukonsultti Taina Kangas Suomen kansallispukukeskuksesta/Suomen käsityön museolta. Hän myös juonsi pukunäytöksen.

Musiikki ja laulu elävöittivät onnistunutta tilaisuutta. Sääkin suosi armollisesti ja vasta, kun viimeinen henkilö poistui museolta, oli sateenvarjo taas tarpeen.

Juhlia valmisteltiin joukolla.
Lippu salkoon juhlan
kunniaksi.
Tervehdyspuheen piti puheenjohtaja Ilkka Murto.
Juhlapuhe: ”Pukuperinne ja kansallispuvut”
Taina Kangas juonsi myös pukuesittelyn.
Hämeen kansallispukuja.
Nastola-Asikkala puku
Asikkalan pukuja, liivissä kaksi vaihtoehtoa.
Asikkalan puku
Työnäytöksenä pitsinnypläystä…
Kuvassa Mari Voipio (vas) ja Merja Kulonen.
… sekä pirta- ja lautanauhan valmistusta. Voipio kertoi myös nauhojen historiasta.

Lisää kuvia Perinnepäivän tapahtumista

Perinnepäivän ohjelma

Lasten museopäivä 2023

30.7. 2023 Asikkalan kotiseutumuseolla oli erityisesti lapsille suunnattu tapahtuma, jossa perheen pienimmät saivat tutustua vanhoihin tapoihin ja esineisiin.

Matti vastasi kysymyksiin ja kertoi vanhoista esineistä ja siitä mitä niillä tehtiin. Anjan opastuksella lapset pääsivät tutustumaan vanhan ajan pyykinpesutapoihin ja kokeilemaan niitä omin käsin. Myös vanhoja pelejä ja leikkejä esiteltiin. Puujaloilla kävelyäkin kokeiltiin.

Päivän aikana museolla oli nähtävänä lampaita, joita lapset saivat myös syöttää. Opas Leena vei lapsia lyhyille museokierroksille pariin otteeseen.

Tapahtuma oli kaikille maksuton ja tarjolla oli myös mehua ja keksejä. Alla muutama kuvallinen muisto tilaisuudesta.

.
Pyykkilauta odottaa pesijöitä – ja kyllähän heitä riittikin!
.

Kansallispukujen tuuletus 2023

Kuva: Harri Laitinen

Ensimmäistä kertaa loppiaisena 2023 järjestetystä tapahtumastamme tuli suosittu kertaheitolla! Museoalueelle kerääntyi tapahtuma-aikaan 40 henkilöä: hiihtäjiä, yleisöä, kuvaajia ja lehdistöä. Kaikkiaan parikymmentä eri alueiden kansallispukua oli mukana iloisessa menossa. Värikkäät helmat hulmusivat ja laturiemu oli ylimmillään. Ensi vuonna sitten uudestaan! Niin toivottiin.

.
.

Takaisin Tapahtumat-sivulle >

Comments are closed.